perjantai 22. helmikuuta 2019

The Sound of Music, Lahti, pe 22.2.

Topi Eskolainen, Eedit Taipale, Jessica Lajunen, Aini Ryymin,
 Anni Kajos, Petari Puska, Roosa Lehtinen, Ella Koski.
 Kuva: Johannes Wilenius
Pakkanen nipisteli poskia ja kengät lipsuivat jäisellä kadulla, ennen kuin pääsimme lämpimään bussiin ja teatteriretkemme Lahteen alkoi. Perillä nautimme alkajaisiksi sujuvasti hoidetun ja maittavan lounaan  Seurahuoneen Trattoriassa.

Lahden kaupunginteatterin tarjoama Broadway-klassikko The Sound of Music oli elokuvana meille kaikille kovin tuttu. Tosielämään löyhästi perustuva, Richard Rogersin säveltämä musikaali kertoo leskiupseeri Georg von Trappin seitsenlapsisen perheen elämästä Itävallassa toisen maailmansodan pyörteissä 1930-luvun lopulla.

Hieman ennalta oli epäilystä, olisiko musikaalin pääosassa esiintyvä Lahden Maria elokuvan Julie Andrewsin tasoa. Pettyä ei tarvinnut, sillä Mariaa esittävä Anni Kajos on todella hyvä laulaja. Muitakin kelpo solisteja oli lavalla useita, lapsikatras oli hurmaava ja pienin, Gretliä esittävä Leea Mäki aivan verraton. Musikaalin lavasteet olivat nekin upeat. Onneksi tarina oli säilytetty alkuperäisenä, modernisoimatta. ”Eikö ollutkin suloinen”, kysyi retkemme vetäjä Leena bussiin päästyämme. Oli, ehdottomasti. ET